Benvinguts Alfabetització Digital!

Aquest és un blog on dia a dia aniré explicant i mostrant tot el que fem a l'assignatura de 2on cur d'educació infantil, Alfabetització digital.Us aproparà al món de les TIC i ens mostrarà els diferents recursos que tenim els mestres per treballar a l'aula d'infantil d'és d'una vessant més innovedora i al dia amb les oves tecnologies!

6 oct 2011

4 D’ OCTUBRE DEL 2011


Bon dia!! Ahir vàrem endinsar-nos dins la imatge digital, i vaig descobrir una cosa que no sabia. I és que les imatges digitals segons la seva codificació es divideixen en imatges vectorials i mapa de punts és a dir, imatges codificades en píxels. Aquest punt em va interessar força perquè vaig aprendre que les imatges vectorials són nítides i no perden resolució encara que les amplïs ja que treballen igual que els píxels. Tot i això cal saber que aquestes imatges vectorials no són les recomenades per fotografies o imatges reals ja que aquestes només poden representar colors plans i les imatges reals guarden molts matisos i tons. Tot i això em sembla molt interessant perquè de vegades havia realitzat treballs amb el photoshop i no entenia perque s'em pixl·lava un dibuix fet amb broxa. En canvi ara sé que si haig de fer algun tipus de creació que hi hagi colors plans i dibuixos el millor serà utilitzar la imatge vectorial, en aquest cas fent servir l'ilustrator que és un tipus de programa que treballa amb vectors a diferència del photoshop, i per això gaire bé tots els dissenyadors gràfics l'utilitzen. Ja que d'aquesta manera pots fer impressions i plafons molt grans sense que es pixeli la imatge i t'espatlli tot el treball realitzat.


Pel contrari quan utilitzem la imatge digital codificada amb píxels hem de tenir en compte una sèrie d'elements com: el tamany de la imatge, el tamany en què volem imprimir-la, la resolució i la compressió utilitzada. Cal que ens fixem bé perquè de vegades veus una imatge al ordinador de manera nítida però quan vas a imprimir-la et dones conte que ha perdut nitidesa i s'ha pixelat.





Imatge esquerra nítida i de qualitat / Imatge dreta pixel··lada de molt baixa qualitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario