Benvinguts Alfabetització Digital!

Aquest és un blog on dia a dia aniré explicant i mostrant tot el que fem a l'assignatura de 2on cur d'educació infantil, Alfabetització digital.Us aproparà al món de les TIC i ens mostrarà els diferents recursos que tenim els mestres per treballar a l'aula d'infantil d'és d'una vessant més innovedora i al dia amb les oves tecnologies!

18 nov 2011

20 D’OCTUBRE DEL 2011



Bon dia! Avui ens hem reunit tot el grup per fer la posada en comú de les diferents lectures sobre les TIC.
Abans de fer la posada en comú en Joan Anton ens ha passat un power point on hi havia un text i faltaven unes paraules. Les haviem d'intentar endevinar i pel context semblava ser la paraula : tecnologia o ordinador. Però el més sorprenent és que la paraula era Escriptura i el text era un text de l'antiguitat, quan va aparèixer l'escriptura. M'he quedat bocabadada com el discurs que ara mateix es té sobre les noves tecnològies i les conseqüències que aquestes aportaran per exemple la desaparició dels llibres de text, també van aparèixer en el seu moment quan va sorgir l'escriptura. En aquell moment també es pensava que la transmissió oral desaparaixeria i el text sense la paraula "escriptura" semblava que estiguessin parlant de las tecnologies. Perquè ara mateix ens trobem en aquest interval que no sabem què suposarà l'increment de les TIC a les escoles i el món quotidià. Per exemple, em pregunto si d'aquí vint any les escoles faran servir llibres de text? Per què si ara per ara ja hi ha escoles que els han suprimit per PCs portàtils, és fàcil pensar que d'aquí vint anys o menys ja no es faran servir els llibres. Així doncs, ara mateix la soceitat està en un punt que les TIC evolucionen cada cop amb més rapidesa i les noves generacions ja estan creixent amb aquestes tecnologies. Per tant, em pregunto: Les TIC ens aportaran més beneficis que no pas obstacles? Desapareixeran els llibres de text? El contacte amb els nous aparells tecnològics són perjudicials per la salut? Si és així, estem exposant als infants davant de possibles malalties a llarg termini? Què podem fer per incluir dins el curriculum escolar les TIC sense deixar de banda l'aprenentatge tradicional? O  serà innevitable que desapareixin l'escriptura manual?


Hi ha un munt de preguntes sobre aquest debat obert, no obstant això, no tindrem una resposta immediata sinó una resposta a llarg termini. Però potser i és molt possible segons el meu punt de vista, és que en un futur observem aquestes qüestions i ens adonem que no volíem fer un pas per tal de no perdre allò que ens és més familiar, pròxim i tradicional, al igual que els va passar amb l'aparició de l'escriptura.


Això per un part, per l'altra hem fet la posada en comú de les lectures soobre les TIC. A mi em va sorprendre una lectura sobre el programa JClic ja que desconeixia que el creador fós un Català i que aquest programa que jo vaig utilitzar en la meva etapa escolar l'haguéssin utilitzat molts altres països europeus.
També vam parlar i es va obrir un petit debat sobre els videojocs i en concret els que tenen un caire violent.
Va estar molt bé perquè ja no es tracta d'aprendre tot el que diuen les altres lectures, sinó fer una reflexió sobre aquestes i compartir opinions i discrepar-les.
El problema és que no anàvem bé de temps i els últims grups no vàren tenir gaire bé temps per exposar les seves lectues i comentar-les entre tots.


Bé, avera que ens depara la propera sessió!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario