Benvinguts Alfabetització Digital!

Aquest és un blog on dia a dia aniré explicant i mostrant tot el que fem a l'assignatura de 2on cur d'educació infantil, Alfabetització digital.Us aproparà al món de les TIC i ens mostrarà els diferents recursos que tenim els mestres per treballar a l'aula d'infantil d'és d'una vessant més innovedora i al dia amb les oves tecnologies!

20 nov 2011

27 D’OCTUBRE DEL 2011


Bon dia! Avui hem començat amb un nou professor, l'Eduard. En referència a la conferència del passat divendres hem realitzat unes activitats del JClic, on nosaltres mateixos haviem de crear aquestes activitats. M'ha fet molta il·lusió ja que quan era petita a l'hora d'informàtica jo realitzava activitats del JClic i ara tenia la oportunitat de fer-les jo! La veritat és que al principi jo i la meva companya estàvem una mica perdudes però mica en mica hem anat aprenent com es realitzava. Fent aquestes activitats he après que hi ha un banc d'imatges i sons d'on les pots treure sense cap problema de drets d'imatges. D'allà mateix hem tret les imatges i les sons pertinets. La primera activitat que hem fet ha estat un puzzle d'un ocell que quan l'acabaves començava a piular. L'atre exercici era un memory d'animals, i cada cop que encertaves les dos imatges es reproduïa el so de l'animal corresponent.

                                 Memory

                                 Puzzle


En aquesta mateixa sessió vam poder interactuar amb la pissarra digital, no totes les parelles van poder fer-ho però nosaltres vam tenir sort! A mi em va sorprendre moltíssim la quantitat de coses que es podien fer perquè a més de ser molt divertit era molt útil en el camp educatiu. Com a mestra és una eina que t'ofereix un gran ventall de possibilitats alhora de realitzar diferents activitats segons el que vulguis mostrar als infants. Per tant si la pissarra digital és una eina que possiblament haurem d'utilitzar en un futur com a docents crec que seria important que s'ens ensenyes a utilitzar-la. Ja que només hem tingut una sessió per practicar i en tan poc temps tampoc pots descobrir gaire coses que ens pdoen ser útils en un futur.



Aquí podem veure un infant escribint amb el bolígraf de la pissarra digital; si seguim evoluciant, la
pissarra tradicional desapareixerà..? i l'escriptura manual..?

No hay comentarios:

Publicar un comentario