Benvinguts Alfabetització Digital!

Aquest és un blog on dia a dia aniré explicant i mostrant tot el que fem a l'assignatura de 2on cur d'educació infantil, Alfabetització digital.Us aproparà al món de les TIC i ens mostrarà els diferents recursos que tenim els mestres per treballar a l'aula d'infantil d'és d'una vessant més innovedora i al dia amb les oves tecnologies!

24 ene 2012

Anàlisis d'un cicle d'educació Infantil a les TAC

Avui hem exposat els treball sobre les TAC en un centre educatiu. L'escola sobre la qual hem fet el treball és l'escola Thau, és una escola de Barcelona privada-concertada. Vàrem escollir aquesta escola ja que la germana d'un company del grup hi treballa i per tant ens era més fàcil accedir-hi. L'escola a més  a més integrava les TIC en el curriculum escolar. Quan vam fer la visita al centre ens van explicar que feia dos anys havien fet una gran inversió en tot el centre pel que fa les TIC, tot i això, s'havia invertit molt més pel que fa a primària i secundària que no pas a Infantil. Però nosaltres vam enfocar el treball cap aquesta etapa i ens van informar que només tenien PDI els alumnes de P5 en aquesta etapa. A més a més, de tenir la pissarra digital tenen un ordinador, un equip de so i un projector. Ens van explicar que dedicaven només una hora a la setmana a treballar amb la PDI, cosa que ens va resultar molt poc per poder treure-li profit i que tots els alumnes interaccionéssin. Des de l'escola ens van dir que els mestres s'havien hagut de formar ja que aquestes noves tecnologies a ells també els hi ve de nou.

El cas és que un cop hem anat veient les diferents exposicions dels companys i les escoles que havien treballat ens hem adonat que la integració de les TAC  a les escoles depent més d'una voluntat i iniciativa per part dels mestres i l'escola que no pas d'una norma general establerta. Ja que en diferents exposicions hem vist escoles que treballaven moltíssim amb les TAC i en canvi d'altres les activitats i equipament que tenien era mínim.
Crec que és evident que hi ha d'haver un canvi en l'educació i que totes les escoles en major o menor mesura treballin amb les TAC ja que pels més petits és una eina amb la que tenen contacte dia a dia i els mestres no ens podem quedar atrassats respecte els infants. Per això també convé que realitzem cursos de formació per obtenir més coneixement sobre aquesta matèria que ens és bastant desconeguda però que dóna molt de joc.




La meva pregunta és en tenim prou a la carrera d'educació infantil fent només aquesta assignatura d'Alfebatització digital?
La meva resposta seria clarament no, no perquè no s'hagin fet moltíssimes coses a la matèria sinó al contrari; com que s'han volgut treballar i tocar tantes coses diferents, crec que s'ha aprofundit poc i l'aprenentatge s'ha fet però de manera molt superficial. En canvi si l'assignatura hagués estat d'una any i haguéssim fet les mateixes activitats crec que haguéssim pogut donar molt més de sí i haver fet les tasques molt millor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario