Benvinguts Alfabetització Digital!

Aquest és un blog on dia a dia aniré explicant i mostrant tot el que fem a l'assignatura de 2on cur d'educació infantil, Alfabetització digital.Us aproparà al món de les TIC i ens mostrarà els diferents recursos que tenim els mestres per treballar a l'aula d'infantil d'és d'una vessant més innovedora i al dia amb les oves tecnologies!

23 ene 2012

Recursos i estratègies TAC per a l'Educació Infantil

Ahir vam fer la presentació del treball "Recursos i estratègies TAC per a l'educació infantil" i la veritat és que em va agradar molt ja que vam obtenir una visió global de les moltes possibilitats que t'ofereixen les TIC en l'àmbit escolar o només a nivell d'aula.

La classe ens vam repartir les diferents temàtiques que eren:

1. Ús didàctic dels blocs
2.La pissarra digital
3.Aprendre a ser i actuar cada vegada de manera més autònoma
4.Aprendre a pensar i comunicar
5.Aprendre a descobrir i tenir autonomia
6.Aprendre a conviure i habitar el món
7.Altres activitats TIC  a l'aula

El nostre grup vam explicitar´l'ús didàctic dels blocs i , encara que ja teníem una petita noció, ens va sorprendre gratament que el blog ja fós una eina molt comuna en la majoria de escoles. És una eina molt útil perquè en els més petits els dóna la oportunitat de treballar en equip i fomentar valors tals com la cooperació o el respecte. A més a més és una eina molt útil ja que té recursos sonors, fotogràfics i de video le que fa que aquest tingui un atractiu més enllà del visual.

A part de aportar molts beneficis dins l'aula també té la seva utilitat fora d'ella, i és que és una de les principals eines de comunicació entre l'escola i la família. Aquesta última a través del blog pot estar al cas de tot allò que impliqui l'educació dels seus fills, observar quines temàtiques estan treballant, observar les excursions que fan a través de les fotografies que es penjen al bloc o bé reproduïr cançons que s'han treballat a l'aula. Aquest últim ítem fomenta i millora tant la relació entre la família i l'escola com la del nen amb la seva família.

Bé, no insistiré més en l'ús dels blocs però queda palès que em sembla una eina de molta utilitat com també els altres recursos que ens van aportar els nostres companys a l'exposició oral d'aquests.


No hay comentarios:

Publicar un comentario