Benvinguts Alfabetització Digital!

Aquest és un blog on dia a dia aniré explicant i mostrant tot el que fem a l'assignatura de 2on cur d'educació infantil, Alfabetització digital.Us aproparà al món de les TIC i ens mostrarà els diferents recursos que tenim els mestres per treballar a l'aula d'infantil d'és d'una vessant més innovedora i al dia amb les oves tecnologies!

23 ene 2012

Joc Interactiu

L'altre dia amb l'Àngels vam crear un joc interactiu. El que en un principi resultava força fàcil ens va portar bastant de problemes. Primer de tot jo i la meva companya vam escollir la temàtica dels animals ja que és una manera d'impartir ciències i alhora són imatges molt visuals que atrauen als més petits.

Vàrem començar a dissenyar el joc interactiu amb el power point i vam enfocar-lo amb activitats tals com: "Fes clic al tigre" i l'alumne en teoria havia de buscar la imatge dels tigre entre d'altres animals i fer clic a sobre la imatge. Si el nen l'encertava sortia una pàgina felicitant-lo amb una cara contenta i un enllaç per continuar el joc. Però en el cas que s'equivoqués sortia una imatge trista on posava: "T'has equivocat, tornar-ho a intentar"! i llavors clicaves al torna-ho a intentar i tenies més oportunitats d'anar clicant fins que encertéssis la imatge correcta.

Com he dit abans semblava molt fàcil en un principi però no ho era realment ja que constantment haviem d'hipervincular les imatges que volies que fossin correctes i anar-les guardant al igual que les diapositives i les correcions d'aquestes. Bé va ser una feina complicada però el resultat la veritat és que ens va agradar molt ja que va quedar molt bé i ens vam adonar que el resultat era una eina molt útil per treballar amb els alumnes d'infantil. Ja que es tracta d'una activitat on l'educadora pot introduir conceptes treballats a laula i observar si els alumnes ho han entès i après de manera significativa a través d'aquest joc interactiu. Als nens a més els pot agradar molt ja que treballen amb ordinador, una eina diferent, es tracta d'una activitat i alhora un joc i visualment és força atractiu. A més a més com que et dóna la oportunitat de repetir-ho els cops que faci falta, els alumnes no se senten presionats per fer-ho perfectament.

Bé doncs crec que aquestes és una de les activitats que més aplicació li veig a educació infantil i un cop acabat crec que en els pròxims anys que m'esperen com a mestre em pot resultar una eina molt útil i divertida per fer les activitats d'una manera diferent a les que estan acostumats.

Però un dels dubtes que em queden, i està clar que no ho haguéssim pogu solventar a classe per temps és: Com introduïr sons, per exemple en el cas de : feu clic al tigre! Com podriem introduïr un efecte sonor que sonés el so del tigre si l'alumne l'ha encertat? Seria una quiestió més a solventar però crec que podria donar molt més joc a l'activitat!



No hay comentarios:

Publicar un comentario